marți, 23 septembrie 2014

League of Legends sau Dota 2 (LOL sau Dota)


League of Legends si Dota 2, MOBA-urile ce detin suprematia pe randul jocurilor online, si nu doar in genul lor. 

Cand spui LOL vs Dota2 e ca si cum ai spune COD vs Batlefield. Sunt doua jocuri foarte apropiate dar totusi atat de diferite.

O diferenta majora sunt jucatorii. In ambele jocuri exista jucatori care-ti ruineaza meciul. In Dota exista jucatorii care nu se prea pricep, care nu se coordoneaza cu restul echipei sau pur si simplu nu stiu ce sa faca in meci. Desigur ca acesti jucatori exista si in LOL, doar ca aici mai exista o "raza" care se lasa omorati, avantajand echipa adversa. Cu un prost mai merge jocu, dar nu cu un feed-er.

Grafica. LOL-ul are o grafica mai simplista dar totusi de efect, in timp ce Dota pune mare acent pe efecte si calitatea texturilor. LOL-ul are un plus ca poate fi rulat si pe pc-uri mai slabe, in timp ce Dota are un plus de cerinte.

Campionii, eroii, caracterele jocurilor. Aici, incerc sa ma abtin de la prea multe comentarii, nu cred ca doriti sa cititi romane. Ambele jocuri sunt foarte generoase din acest punct de vedere, avand peste 100 de caractere diferite. Diferenta este ca Dota iti pune la dispozitie inca de la primul nivel toti eroii, in timp ce LOL-ul ii tine pe raft, asteptand sa-i cumperi.
Bine, acum poate va intrebati ce rost mai are LOL-ul din moment ce in Dota ai toti campionii, sau ce rost are Dota daca iti pune la dspozitie toti campionii. Pai, LOL-ul te tine activ exact prin prizma acestui detaliu: "vrei campion nou? Joaca, castiga bani si cumpara-l!", in timp ce Dota iti sugereaza: "Joaca si castigi iteme pentru campionul tau preferat" (in Dota ai sansa ca la finalul meciului sa primesti un item caracteristic unui campion).

La gameplay. cele doua sunt diferite. De exemplu, un campion cu multe kill-uri, automat are si iteme in plus fata de restul jucatorilor. Ei bine, acesti jucatori, in Dota pot sa bata echipa adversa chiar si de unu singur, in timp ce in LOL, echipa reprezinta puterea.

Restul descoperiti si voi singuri. Nu va pot face o recomandare concreta, insa eu unu joc mai mult LOL decat Dota cu toate ca si Dota ma atrage la fel de mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu